Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува емфизем?

Емфиземът не се лекува. Ако пушите, както повечето хора болни от емфизем, отказването на цигарите е първата стъпка към подобряване на състоянието. Лекарят вероятно ще ви назначи едно от следните лечения.

КИСЛОРОД

Вдишването на допълнително кислород облекчава дишането и подобрява сърдечната дейност. Кислородът се съхранява в преносими контейнери и се вдишва през пластмасова тръбичка със специални отвори, които се поставят в ноздрите. Някои хора с емфизем използват кислород само през нощта, но най-добър резултат се постига, ако се вдишва непрекъснато 24 часа. Това обаче може да ви ограничи в голяма степен и да ви направи зависими от цилиндъра с кислород. Никога не пушете, когато използвате кислород и дръжте контейнера далеч от открит огън.

 

ЛЕКАРСТВА

Антибиотиците се използват за лечение на хронични белодробни инфекции като бронхит и пневмония. Бронходилаторите като салбутамол (вентолин) действат отпускащо на мускулните клетки на дихателните пътища. Тези лекарства се инхалират или се приемат през устата и започват да действат след няколко кйнути.

Вдишваните кортикостероиди като беклометазон (бекотид) овладяват възпале­нието на лигавицата на дихателните пътища. Някои пациенти се лекуват с кортико­стероиди, приемани през устата.


ХИРУРГИЯ

Хирургичното намаляване на обема на белия дроб (все още в експериментална фаза) се състои в отстраняване на увредените белодробни участъци, като по този начин се позволява на здравите тъкани да се разрастват.

 

ВНИМАНИЕ

Внимавайте с приема на ефедра синина (ма хуанг) – китайска бил­ка, която се използва за лечение на възпале­ния на горните диха­телни пътища. Една от съставките й е подоб­на на амфетамин (сти­мулант) и може да по­виши кръвното налягане и да ускори сърдечната дейност. Неправилната употре­ба може да отключи пристъп на задух, психоза и дори смърт.

 

Какви са симптомите при емфизем?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *