ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако ви измъчват мускулни болки и скованост…

Мускулни болки и скованост – чувствителни, схванати и болезнени мускули в резултат на усилено физическо натоварване или поради биохимични промени в организма са често срещано оплакване. Съществуват изпитани на­родни средства за справяне с проблема.

Мускулните болки и скованост най-често са ре­зултат от разтежение, схващане и нараняване. В засегнатите мускули е възможна появата на спазъм (състояние на продължително напряга­не като защитен рефлекс срещу по-нататъшно травмиране при движение.

Мускулното напрежение се поражда и вследствие на травма или болка в съседна част от тялото. Ако група мускулни влакна (предим­но в краищата на трапецовидните мускули в областта на врата и раменете) е особено стег­ната, на мястото се усеща подкожно уплътне­ние. Понякога в напрегнатите мускули на гър­ба, врата и раменете се появяват болезнени подутини (фиброзни възли).

Мускулното напрежение затруднява местно­то кръвообращение, което забавя възстановява­нето на засегнатата мускулатура или на съседни­

те тъкани. То провокира и отделянето на ве­щества: цитокини и простагландини, които пре­дизвикват болка. Ако мускулното напрежение е вследствие на прищипан нерв (често по гърба), то го притиска допълнително и усилва болката.

Допълнителни причини за мускул­ни болки и скованост са:

  • Стрес, тревожност или депресия.
  • Излагане на студен въздух или течение.
  • Недостиг на хранителни вещества,,предимно на минерали.
  • Чувствителност към определена храна.
  • Спазми.
  • Синдром на хроничната умора.
  • Силно главоболие.
  • Повтарящи се навяхвания.
  • Неправилна стойка на тялото.
  • фибромиалгия: когато болката е всеобхватна

 

Някога наричано фиброзит или мускулен ревматизъм, състоя­нието включва разпространена мускулна болка, сутрешна ско­ваност и чувствителност на местата, където мускулите се залавят за костите. Тези места са познати като миофасциални отключващи точки или „ах-ши“ точки в традиционната китай­ска медицина, защото при натискането им човек обикновено извиква „ах-ши!“ („Ох!“ на китайски). Смята се, че всеки скелетен мускул има отключваща точка и че тази чувствителност се дължи на травмирането на мускула или на защитния му слой от съеди­нителна тъкан (фасциалната му обвивка). За категоричното диагностициране на фибромиалгия трябва да са болез­нени поне 11 от 18 точки.

 

Страдащите от заболяването обикновено не могат да спят дълбоко и са податливи на депресия, главоболие, мен­струални болки, уморени крака и синдрома на Рейно. Същест­вува голямо припокриване на симптомите на фибромиалгията и на синдрома на хронична­та умора, но причината за първото заболяване все още не е известна.

 

Страдащите от мускулни болки и скованост трябва да знаят, че вече се продава универсален уред за премахване на болката, който може да ги избави от мъките, чрез силата на акупунктурния масаж с електрически импулси. СТОП ПЕЙН (STOP PAIN) болката от схващания и раздвижва скованите мускули за броени минути!

 

***Загряващо масло за мускулите.

Слънчогледовото олио с добавена сушена люта чушка представлява загря­ващо масажно масло, което е добре да пробвате върху малък участък от кожата.

 

Как да се справим с мускулното схващане на краката?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *