Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си почивате по-добре?

Ето как бързо и лесно може да преодолеете умората от делничните дни и да отпочинете пълноценно през уикенда.

Как да си почивате по-добре?Kолко пъти ви се е случвало още от сряда да започнете да се заричате как ще си починете „като хората“ през уикенда. Но вместо да се насладите на очаквания релакс, изпитвате умора. И в понеделник тръгвате на работа не заредени с енергия и настроение, а увесили носове. Причината за всичко това е в неправилно кон­струирания релакс, смятат италиански специалисти. Те предлагат 4 стъпки, с които бързо и лесно ще преодо­леете натрупаната умора от работната седмица и ще се насладите на пълноценна почивка през уикенда.

ПЪРВА СТЪПКА: Облечете се в цвят

Италианските специалисти са установили, че опреде­лени цветове помагат да се възстанови жизнеността. Червеното притежава много енергия. Затова, ако се чувст­вате много слаби и немощни, през уикенда носете червени дрехи. Ако имате проблеми с концентрацията, изберете жълти, тъй като този цвят стимулира ума. Синьото пък въздейства на спо­собността да се общува с другите. Когато умората е в повече и сте затруднени в контактите, просто сложете един син шал и ще решите проблема мигновено.

ВТОРА СТЪПКА: Домашна бърза помощ

Добре е да имате винаги подръка няколко изпитани домашни средства за справя­не с неразположения, започ­нали през седмицата. Жен- шенът е богат на вещества, които противодействат на стреса. Пчелният пра­шец помага да се прео­долеят последствията от прекарано боледуване и балансира чревната фло­ра. А ако имате пробле­ми със съня, потърсете маточина и мента.

ТРЕТА СТЪПКА: Разходете се на открито

Всички знаем, че раз­ходките на открито са полезни и за физиката, и за психиката. Но често предпочитаме да си останем през уикенда у дома. Колкото и да не ви се излиза навън, не забравяйте, че най-до- брата антистрес терапия е разходката сред приро­дата. Направете я обаче в гора (може и под дър­ветата в близкия парк).

И дишайте с пълни гърди. Така ще вкарате кислород в дробовете си, а това магически ще създаде усещането за бодрост и свежест. Отделете поне 10 минути, за да поседи­те на някоя пейка на открито със затворени очи. Може и на тера­сата, стига да не е към твърде шумна улица. Затворете очи, пре­бройте от 10 до 1 и си представете най-кра­сивата гледка. Върнете се към реалността по обратния път, броейки от 1 до 10.

ЧЕТВЪРТА СТЪПКА: Заспивайте правилно

От сън до сън има разлика. Научете се да спите така, че когато се събудите, да чувства­те свежест, а не умора. Нощният сън е много важен за организма, тъй като тогава протичат едни от най-важните възстановителни проце­си. Но за да си осигурите добър сън, е важно как заспивате. Най- добрият вариант е да сте обърнати надяснс със свита дясна ръка (евентуално лявата е пъхната под възглав­ницата) и свит десен крак. Това е идеална позиция за релакс на тялото.

 

 

Как да се справим със стреса в офиса?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *