ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Депресията може и да се усмихва

Някои не крият подтиснато си настроение и се оставят околните да забележат емоциите им

Но други упорито нахлузват на лицето :и щастливи физиономии и не признават, че имат проблеми. Психолозите са убедени, че съвременните хора много често страдат от скрита, „усмихваща се“ депресия, която е много коварна.

Според един от водещите психиатри в Лондон д-р Космо Халстром от този тип депресия страдат предимно тези, които не желаят да си признаят, че имат проблем и се стараят да го прикриват, като постоянно се шегуват и демонстрират добро настроение. Когато останат сами обаче, те получават пристъпи на паника, безсъние, ниска самооценка. Затова мнозина на пръв поглед успешни и жизнерадостни хора приключват живота си със самоубийство. Често близките им ги чуват да казват с усмивка:

„Добре съм, чувствам се прекрасно“. Но това е тъжна усмивка и думите им са далеч от истината, подчертава Халстром.

Психолозите са единодушни, че скритата депресия трябва задължително да се лекува. И колкото по-рано се диагностира, толкова по-големи са шансовете пациентът да се върне към пълноценен живот, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *