Главоболието – какво не знаем за него?

Според статистиката 90 процента от жителите на нашата планета периодично се оплакват от главоболие

Мнозина са крайно учудени, когато узнаят, че всъщност няма какво да ги боли! Главният мозък е единственият орган в нашето тяло, в който липсват рецептори за болка. Независимо от толкова мъдрото му устройство все пак са останали няколко „вратички“ за болката -крайно чувствителни към нея са мозъчната обвивка и съдовете, в които има много нервни окончания.

За да се борим с врага, трябва да го опознаем. Предлагаме ви словесните портрети на различни видове главоболие. Открийте вашия случай и заедно със специалист разработете тактиката на отбрана.

1. Главата ви „цепи“ цялата, с еднаква сила от двете страни (това е важен диагностичен признак!).
2. Болката е монотонна, тъпа, потискаща, стягаща.
3. Имате чувството, че черепът ви е притиснат от плътна лента, нещо като шлем или каска, която е 2-3 размера по-малка от необходимото.
4. Пристъпът възниква след изпити, конфликти, силна обида, неочаквана (може дори приятна) новина, заради която сте се развълнували.
5. В службата прекарвате дълго време пред компютъра, на бюро, зад шевната машина или волана на автомобила.
6. Изпълнявате работа, която изисква продължителна концентрация на вниманието, емоционално напрежение и трябва да бъде свършена в определен срок, който не ви позволява да се размотавате.

Вашата диагноза е главоболие от напрежение. То създава най-големи неприятности на хората. Оформената „шапка“ – т. нар. каска на невротика, носят 7-9 от 10 жертви на главоболието.

Актуален съвет: избягвайте стресовете, не забравяйте да си почивате, повече движение, по време на работа правете гимнастика на мускулите на врата и раменния пояс, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *