ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Редовният полов живот пази от рак

Сексът ни прави щастливи, а хормоните на щастието трепят раковите клетки

Правилното дозиране на половият живот, както и половата хигиена, могат да бъдат причина за предотвратяването на някои опасни заболявания като рак, например.

Учени от Кралския институт в Белфаст са анализирали данни за смъртността сред 1000 мъже на средна възраст за период от 10 години. При тези, които правят секс редовно, смъртността е намалена с 50% в сравнение с тези, които въобще не правят. Учените доказали още, че високата полова активност намалява риска от рак на гърдата и на простатата.

Сексолозите твърдят, че насладата от секса отстранява болката по-добре от аналгина. Точно преди оргазъм нивото на хормона окситоцин се повишава 5 пъти в сравнение с нормата. Мозъкът стимулира отделянето му в кръвта, той регулира температурата на тялото, кръвното налягане и потиска болката. Този факт е открит още през 70-те години на миналия век от д-р Бевърли Уипъл – същата, която е установила наличието на вагиналната ерогенна зона, известна като точка G.

Тя е доказала, че при стимулиране на тази точка вълшебният хормон се впръсква в кръвта и прагът на болката скача с 40%.

Специалистката наблюдавала работата на мозъка на възбудени жени и установила, че хормоните, съпътстващи разпалването на страстта, активират центъра, отговарящ за потискане на болката в средния отдел на мозъка. Той подава сигнал за отделяне на кортикостероиди, които намаляват чувствителността на нервните окончания. От друга страна болката усилва отделянето на окситоцин, който дава усещането на наслада при оргазъм. Аналогични процеси протичат и в мъжкото тяло, които спасяват от различни видове болка – от мигрена до артрит, пише вестник „Всичко за семейството.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *