ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо сънят е важен за отслабването?

Ние всички разбираме колко важно е значението на съня за нашето здраве, но знаем ли как липсата на сън се отразява на нашето тегло?

Когато спим всяка нощ от седем до девет часа, това помага на тялото да преработва и синтезира ензими и протеини, които са от решаващо значение за нашето оцеляване. Доказано е достатъчно количество сън е гаранция за по-ниска честота на сърдечно-съдови заболявания, диабет и деменция. Запомнете: здравословното количество сън е в пряка връзка със състоянието на нашето здраве.

Канадски изследователи публикуваха резултат от проучване, което показва, че достатъчно сън е важна част от плана за загуба на тегло и тези часове трябва да се добавят към препоръчителната комбинация от диета и физически упражнения. В допълнение към намаляване на приема на калории и увеличаване на физическата активност, изследователският екип, ръководен от д-р Жан-Филип Рение е представил достатъчно доказателства, за да покаже, че недостатъчният сън е независим рисков фактор за наднорменото тегло и затлъстяване.

Учените установили, че липсата на сън ни кара да консумираме повече храна и увеличава апетита. Ето какво казва Рение: Решението за загуба на тегло не е толкова просто. Може да изглежда нормално да се движите повече и да приемате по-малко храна. Но ако спите по 4-5 часа на денонощие, всички гези усилия ще бъдат напразни. Спането не бива да се пренебрегва, когато се предписва програма за намаляване на теглото при пациенти със затлъстяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *