ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Променете стойката си, ако имате болки в кръста и гърба

 

  • Правилна стойка. Дръжте раменете си назад и прибирайте корема. Кога­то ви се налага да стоите прави продължително време, добре е да се раз­движвате периодично и да премествате тежестта на тялото си от единия на другия крак. Можете също така да разпределите равномерно тежестта, като стоите с разтворени ходи­ла. Когато стоите прави на едно място, например докато миете съдове, поставяйте еди­ния си крак на платформа или стъпало, за да намалите натоварването на кръста.
  • Правилна стойка в седнало положение. Изберете си стол, който осигурява стабилна опора на гърба и е с твърда седалка. Облегалките за ръцете също са от голямо значение. Подпъхвайте възглавница между извивката на кръста и облегалката. Не прекарвайте дълго време в седнало положение, а си намирайте повод на всеки 20 минути да ставате, за да се протегнете или просто да се поразходите.
  • Внимавайте с вдигането на тежки предмети. Избягвайте да се навеждате от кръста, когато вдигате тежък предмет. Вместо това клекнете, вземете предмета с двете си ръце се изправете, като използвате мускулите на бедрата и си помагате с коремните мускули.
  • По време на сън. Изберете си твърд матрак. По-добре е да спите на една страна със сгънати крака и малка възглавница между коленете. Можете също така да легнете по гръб, като поставите голяма възглавница под коленете си. Избягвайте да спите по корем.
  • Запазете спокойствие. Силният емоционален стрес може да се отрази на физическото ви състояние, дори да причини спазъм на мускулите на гърба. Прилагайте намаляване на стреса (например йога, упражнения за дълбоко дишане част отличната ви профилактика за добро здраве. Отделяйте време за релаксация и успокояване на душата и тялото.
  • Подкрепете кръста с магнитен колан. На пазара се предлага магнитен колан за болки в кръста НАНОБЕЛТ, които успешно позволява да вършите всичките си ежедневни задължения, без опасност да натоварите лошо кръста и гърба си.

 

ВНИМАНИЕ

Изследване, публику­вано в медицинския журнал „Спайн“, на­помня на всички,че болките в гърба със си­гурност се причиняват от една физическа дейност – повдигането на цигарата. Тютюнопуше­нето нарушава цирку­лацията на кръвта, включително и в областта на гърба. Намаленото кръвооросяване увеличава риска от възникване на болка в гърба и забавя процеса на възстановяване.

 

Бърза помощ при болки в кръста и гърба

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *