Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не винаги био и еко значи здравословно

Най-сигурно е ако се храните с плодове, зеленчуци и месо, което сами сте произвели

Истина е, че е здравословно да се храним с биолигично чисти продукти, проблемът идва оттам, че невинаги това, върху което пише „био“, наистина е такова. Понеже търсенето на екологични продукти се увеличи, увеличават се и фалшификатите. Ако един продукт отговаря на нужните изисквания, той трябва да има специален знак за екологично чист и удостоверение за това от специален сертифициращ орган. Затова, ако сте решили да се храните „био“, винаги четете внимателно етикетите и не се оставяйте да ви заблуждават големи надписи като „натурално“, „био“, „произведено в екологичен район“ или „използвана е екологична технология“, ако липсва сертификат.

Хората, които са решили да се хранят здравословно или да свалят килограми, винаги предпочитат черен хляб. Факт е, че пълнозърнестият хляб е полезен, но от друга страна, от асоциация „Активни потребители“ алармират, че на нашия пазар се срещат „черни хлябове“, които просто са боядисани бели. Понякога за боядисването им се използва утайка от кафе или вредни оцветители като Е150, Е151, Е 153, Е154, Е155, които може да предизвикат силни алергични реакции и са забранени за употреба в редица страни. Съветват ни, когато избираме типов хляб, винаги да следим какво пише на етикета – ако се твърди, че хлябът е ръжен, а на етикета пише, че съдържа само брашно тип 500, ясно е, че това е хляб от бяло брашно с оцветители. Освен това черните хлябове имат леко кисела миризма и вкус, така че ако хлябът е с текстура на бял, но с кафяв цвят, няма как да е наистина типов, пише списание „Всичко за жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *