Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува застойната сърдечна недостатъчност?

Лечението на застойната сърдечна недостатъчност обикновено се състои в третиране­то на основното заболяване, довело до това състояние, което най-често е сърдечносъ­дова болест. Медикаментите могат да забавят прогресирането на болестния процес.

ЛЕКАРСТВА

Медикаментите помагат на сърдечния мускул да изпомпва по-лесно кръвта и предот­вратяват по-нататъшното увреждане на сърцето. Най-често се използват четири гру­пи лекарства. Вазодилататорите разширяват кръвоносните съдове и така улесняват сърцето. Най-широко използваните са инхибиторите на ангиотензинконвертиращия ензим (АСЕ-инхибитори), като рамиприл (тритейс), които в някои случаи предизвик­ват дразнеща кашлица. АСЕ-инхибиторите са първите лекарства, за които е доказано, че удължават живота и намаляват хоспитализациите при пациенти със ЗСН. Диуретиците като фуроземид (фурантрил) увеличават отделянето на урина, което предот­вратява задържането на течности в белия дроб и улеснява дишането. Дигоксинът, на­ричан още дигиталис, увеличава силата на контракциите на сърцето. Бета-блокерите като пропранолол (индера) подобряват кръвообращението и предотвратяват наруше­нията на сърдечния ритъм. В някои случаи включването на бета-блокер към АСЕ-инхибитор, диуретик или дигоксин значително увеличава шансовете за оцеляване и за­бавя прогресирането на заболяването.

ХИРУРГИЯ

Ако лекарствената терапия не помогне в достатъчна степен, вероятно ще трябва да се подложите на операция за възстановяване или заменяне на увредените сърдечни кла­пи или за поставяне на байпас. Лекарят може да ви предложи сърдечна трансплантация като последен изход. Качеството на живот след тази операция е много добро, но има недостиг на донори.

 

Забравете за тлъстите меса при инфекция на пикочните пътища и цистит

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *