Начало / Семейство и бременност / Бременност и кърмене / Не приемайте раждането толкова драматично!


Не приемайте раждането толкова драматично!

Доверете са на опитните специалисти, които ще се погрижат компетентно за вас и за бебето

Ако се наложи, накрая се прави перинеотомия или епизиотомия – вертикален или наклонен разрез в перинеума, за да се разшири отворът, през който излиза главичката на бебето, с цел да не се получат неправилни разкъсвания. Налага ли се и кое от двете да бъде, се преценява от лекаря. После разрезът се зашива с конци от акушер-гинеколога (за 5-6 минути), които се резорбират, не се махат.

След като бебето излезе, се срязва пъпната връв и на майката задължително се поставя окситоцин или метардин, за да се изгони плацентата. Налага се и жената малко да се понапъне, за да се отлепи тя. След което лекарят прави оглед на меките родови пътища и при необходимост пристъпва към шев.

Бъдещите майки трябва да знаят, че от момента, когато започне активното раждане (при 4 см разкритие), обикновено не им се дава да пият вода. Това се прави с оглед на евентуална належаща анестезия в хода на раждането. И два часа след появата на бял свят на бебето им също не бива да ядат и пият, тъй като тези часове са относително критични и родилките са под наблюдение какво е кървенето, за да не се пропусне опасна ситуация. ”

Ако нещо се случи, бъдете спокойни, че знаем какво да правим. Нали затова идвате в болница. Иначе бихте си раждали вкъщи – успокоява опитната акушерка. – Не се плашете от това, което ви предстои. Радвайте се, че ще ви се случи!”.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб