ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Обезболяване преди и по време на раждане

Съществуват изпитани методи, които облекчават болката, докато жената е у дома

Например като си топли кръста под душ. Може също така да лежи във вана – ако не са изтекли околоплодните води и ако не е изкървяла. На Запад е популярно хомеопатично средство за обезболяване – Арника. Други седят и се люлеят на голяма топка. „Най-вече помага вашата психика. Не мислете, че ще ви боли. Елате с усмивка и ви уверявам, че ако вие сте позитивно настроени, раждането ще се случи по най-добрия начин“, призовава бъдещите майчета Мариана Ковачева, акушерка в столичната болница „Токуда“.

Контракциите са на интервали – боли, боли, после спре, пак преболи и пак спре, и т.н. От значение е не само на колко време са, но и каква е тяхната продължителност. В един момент те-стават регулярни, на 5 минути с продължителност по 40-50 секунди. Тогава вече започват да действат активно върху разкритието.

При постъпването в болницата първото нещо, което акушерките правят, е да вземат кръв от родилката и едновременно да й включат абокат (за да не я бодат два пъти), независимо от начина, по който ще роди. Клизмата е задължителна. Прави се и запис на бебето. След това, ако бъдещата майка ще ражда нормално, се изчаква да получи родова дейност под наблюдението на екипа.

Тя може да се разхожда, да си чете книга и пр. Така е до настъпването на 4-5 см разкритие. В определен момент може да се включи система с окситоцин. Това е хормон, който се отделя от хипофизата. Даден като медикамент, той регулира маточните контракции, прави ги по-продължителни и спомага за напредване на разкритието. След това вече родилката, ако желае, може да избере как да бъде обезболена, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *