Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да консумираме по-малко захар?

Не се лишавайте, ограничете захарта, ако искате да сте здрави и слаби

Най-лесно ще да ограничим сладкото в храната си, като избягваме да добавяме захар към нещата които могат и без нея – кафето, чая, овесената каша, да не поръсваме с нея палачинките.

Не се хващайте на уловките за „полезна захар“. Кафявата се класифицира като полезна, но съдържащите се в нея полезни вещества се усвояват от организма лошо, тъй като колкото повече захар хапвате, толкова по-малко витамини и минерали се усвояват. Работата е там, че при повишаване на нивото на захарта в кръвта започва производството на инсулин, който заедно с излишъците от захар отстранява и полезните вещества, съдържащи се в даден момент в кръвта.

Изключете от менюто си продуктите, съдържащи прости въглехидрати, и тези, в които няма фибри. Това са картофите, непълнозърнестият хляб, тестените продукти, повечето от макаронените изделия.

Внимателно се отнасяйте към надписи като „обезмаслен“. Обезмаслен не означава нискокалоричен. Доста от обезмаслените продукти съдържат захар в голямо количество, Затова не пропускайте да следите състава им.

Купувайте разноцветни продукти – плодове, зеленчуци, бобови, кореноплодни. Колкото по-разнообразни са по цвят, толкова по-голям е спектърът на витамини, минерали и други полезни вещества, които ще си доставяте. И съответно по-малко място ще остане в потребителската ви кошница за чипсове, вафли, сладкиши и други “ боклучави храни“, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *