ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Щадящ хранителен режим по време на бременност

Има някои ограничения в храненето, които трябва да се спазват внимателно по време на 9-те месеца бременност

Някои казват, че строгият пост е разрешен по време на бременност. Това не е точно така. Пълното ограничаване на всякакви животински продукти може да се окаже опасно за бременните. Без сирене и мляко няма да можете да си набавите необходимото количество калций и ще застрашите правилното развитие на плода. Дори и духовниците препоръчват за бременни по-лек режим на пост и съветват всяка жена, която очаква дете и иска да спазва църковните традиции, първо да се съветва със свещеник и лекар. Освен това не бива да забравяте, че истинският пост не се състои толкова в начина на хранене, а е предимно духовен акт, пише списание „За жената“.

Може ли да се спазва диета по време на бременност?

Може, но с единствената уговорка, че зависи за какви диети става дума. Всяко хранене, което лишава организма от жизнено необходими продукти за вас и за бебето, крие рискове от забавяне на развитието на плода, преждевременно раждане и бебе, родено с тегло под нормата. От друга страна обаче, ограничаването на много продукти е почти задължително по време на бременност – полуфабрикати, храни с високо съдържание на сол или мазнини, колбаси, кренвирши, наденици, пастети, силно пикантните и люти храни, пресните сирена и почти всякакви консерви. Така че диетите, които се състоят в здравословно хранене, са позволени, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *