Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекуват камъните в бъбреците?

Повечето камъни сами се отделят чрез урината в рамките на шест седмици.

За да се из­хвърлят по-лесно, трябва да пиете по 2-3 литра вода на ден. Как да разберете дали пиете достатъчно течности? Урината ви трябва да е светложълта, почти безцветна.

 

Ако ка­мъкът не може да се евакуира, лекарят вероятно ще ви препоръча следните лечебни методи:

 

Ултразвук – чрез ултразвукова диагностика на бъбреците се преценява кой метод на лечение е най-подходящ.

Литотрипсия – нехирургична процедура, при която чрез звукови вълни се разби­ват големите камъни на по-малки, които се изхвърлят по-лесно чрез урината.

Уретероскопско отстраняване на камъните – използва се при камъни в средната или долната част на уретера. Малък катетър с оптика се пoставя в уретера, след кое­то камъкът се открива, улавя се и се премахва или разбива.

Хирургия с „тунелен достъп“ – прави се малък разрез в страничната част на коре­ма и с тунелен достъп се стига до бъбрека. В тунела се слага малък инструмент, кой­то открива и отстранява камъка. Тази процедура се използва при едри камъни или след неуспешна литотрипсия.

 

ВАЖНО:

Дълги години лекарите съветваха страдащите от бъбречнокаменна болест да намалят приема на калций. Спо­ред най-новите изслед­вания приемът на бога­ти на калций храни може да предотврати образуването на камъни в бъбреците.

 

Болки в кръста?!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *