ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Високото кръвно – тихият убиец

Някои факти за кръвното налягане, които трябва да знаете

Високото кръвно налягане (хипертония) е определен или като основна (първична) хипертония или вторична хипертония и се определя като постоянно повишено кръвно налягане над 140/90 mm Hg.

Високото кръвно налягане се нарича „тих убиец“, тъй като често няма никакви симптоми в продължение на много години, дори десетилетия, докато най-накрая уврежда критично определени органи.

Лошо контролираното високо кръвно налягане в крайна сметка може да доведе до увреждане на кръвоносните съдове в окото, удебеляване на сърдечния мускул и сърдечни пристъпи, втвърдяване на артериите (атеросклероза), бъбречна недостатъчност и инсулти.

Повечето антихипертензивни медикаменти могат да се използва самостоятелно или в комбинация. Някои от тях се използват само в комбинация. Някои от тях са предпочитани пред останалите в някои специфични медицински ситуации. И някои от тях не трябва да се използват (противопоказни са) в други случаи.

Няколко класове антихипертензивни медикаменти са на разположение, включително АСЕ-инхибитори, ARB медикаменти,бета-блокери, диуретици, блокери на калциевите канали, алфа-блокери и периферни съдоразширяващи средства.

Целта на лечението на хипертонията е да се съберат пониженото кръвно налягане под 140/85 в общата популация, както и към още по-ниски нива при диабетици, афро-американци, както и хората с някои хронични бъбречни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *