Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Общувайте с повече хора за дълголетие

ФАКТ

Според изследване, публикувано в журнал на Медицинската асо­циация в САЩ, хората, които са създали шест или повече трайни връзки, в това число брачни, служебни, приятелски и семейни, страдат от простудни заболявания 25% по-рядко в сравнение с хората с по-малко со­циални контакти.

Предлагаме ви няколко начина как по-успешно да поддържате и укрепите отношенията с приятелите си и да създадете нови връзки. Тези съвети са особено подходящи за хората, които наскоро са се пенсионирали, загубили са партньора си или по природа са срамежливи.

  • Бъдете общителни. Поговорете си с продавача на вестници, посмейте се върху някоя шега заедно с касиера в супермаркета или най-накрая се осме­лете да заговорите съседа си. По този начин ще се почувствате като част от обществото.
  • Възродете старите приятелства. Обадете се на братовчедите или прия­телите си, които не сте чували от годи­ни. Прекарайте известно време наса­ме с брат си или сестра си. Тези хора са не само част от миналото ви, но се­гашната връзка с тях може да осмисли бъдещето ви и да допринесе за лич­ностното ви израстване.
  • Поддържайте връзките си чрез пис­ма, по телефона или по интернет. Не прекъсвайте отношенията си с прия­тели и роднини само защото разстоя­нието ви разделя. Телефоните и ин­тернет осигуряват моментална връзка с тях. Все пак реалната среща остава най-добрата форма на общуване, така че стремете се да ги посещавате по-често.
  • Не стойте затворени вкъщи. Нор­мално е да се чувствате малко притес­нени в нова социална среда, но нали човек израства, като изследва непо­знати територии. Има хиляди начини да прекарате свободното си време из­вън дома сред хора: игра на карти или голф, уроци по готварство, посеще­ния на църковни служби, добровол­ни или благотворителни дейности, тренировки във фитнес залата, уча­стие в литературен клуб, група за ри­суване и т. н.

 Ето ги златните правила за дълголетие!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *