Как да се справим с есенната апатия?

Компенсирайте с разходки

Макар че от 28 октомври ще се будим с един час по-късно, ако ви се налага да ставате по тъмно, светнете повече лампи, за да не ви потиска мракът. Привечер също ги палете по-рано, докато свикнете с по-късия ден.

Изпийте чаша топла вода, а след нея фреш от цитруси за събуждане и тонус.

Чай от шипки също върши добра работа, защото ще ви зареди с ободряващия витамин С.

Вземете душ, който ще ви освежи.

Хапнете нещо, макар и малко, за закуска. И чак тогава изпийте сутрешното си кафе.

Пийте по 2,5 л вода дневно, за предпочитане топла, и включете в менюто си орехи, лешници, бадеми, сезонни плодове, зърнени закуски, чесън и лук. Вечер чаша топло мляко и вана отпускат тялото и помагат за по-добър сън. Отделете повече време за разходки на слънце, за да стимулирате производството на витамин D в тялото си и на мелатонин.

Спортувайте. Физическата активност се справя с много от проблемите на съвременния човек, произтичащи от обездвижване. Тези, които нямат ден без движение, се приспособяват бързо към всички промени, по-организирани са, имат самочувствие, радват се на добро настроение и рядко изпадат в депресия, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *