Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получават старческите петна?

Старческите петна, наричани още „чернодробни петна“, нямат нищо общо с черния дроб, още по-малко с възрастта, макар че обикновено се появяват в по-кьсна възраст (след 55 години).

Малките тъмни петънца, които се забелязват по лицето и ръцете, са резултат от честото излагане на слънце в продължение на много години.

Тъмните петна могат да се заличат с избелващи кремове. Предлага се широка гама от продукти – от свободно достъпните кремове с по-слабо действие (назал­ният ефект от употребата им настъпва след около шест месеца редовна употре­ба) до много по-силните кремове, които се изписват от дерматолог. Без значение какъв продукт ще използвате, задължи­телно го прилагайте едновременно със слънцепредпазен крем, иначе петната няма да избледнеят.

Тъй като третиноинът (ретинова) по принцип подобрява състоянието на ув­редената кожа, той би могъл да се използ­ва и за премахване на тъмни петна. Друг начин за заличаването им е чрез замразя­ване с течен азот при процедура, нарече­на криотерапия.

Химичният пилинг или лазерният ресърфейсинг (пилинг) също могат да по­могнат. Консултирайте се с лекаря си, който ще ви препоръча подходящата за вас процедура и ще ви насочи към опитен специалист.

Старческите петна често се бъркат с хиперпигментацията, необичайно по­тъмняване на кожата, което може да е признак за нарушения във функцията на надбъбречните жлези или страничен ефект от приемани медикаменти.

Незабавно се консултирайте с лекар, ако тъмните петна увеличат размерите си и станат по-големи от монета от 5 сто­тинки, цветът им прелива от светло – до тъмнокафяво или е черен като кафе.

Как да се преборим с петната по кожата?

крем против петна
Крем против петна, за информация 0885 49 20 82, 0877 90 45 79
поръчай крема против петна
Поръчай крема против петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *