Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Поне 15 дни страдаме от връщането на стрелките

Преди седмица върнахме часовника с един час назад

Така се връщаме към зимното часово време, което в повечето европейски държави е нормално. Спорно е как тази смяна се отразява на организма и здравословното състояние на човек. Според учени от Мюнхенския университет, преместването на стрелките нарушава възприятията ни, свързани с продължителността на деня и нощта. Проучвания показват, че няколко дни до две седмици след преместването на стрелките хората се чувстват потиснати и по-често изпадат в лошо настроение. Има и експерти, които смятат, че смяната не ни влияе физически и психически чак толкова, колкото сами си внушаваме.

Свикваме по-лесно с преминаването към зимно време, отколкото към лятно, когато губим един час, категорични са специалистите. Все пак настройването на биологичния часовник е индивидуално и ето някои съвети как да се адаптирате по-лесно не само към промяната на времето по часовника, но и към смяната на сезона.

Мъдрата природа така ни е създала, че сами си „сверяваме часовника“ при смяната на сезона и продължителността на деня. Не е случайно, че през зимата ни се спи повече, ставаме по-лениви.

Преходът от топлото към студеното и от слънцето към мъглите стресира организма, по-резките метеорологични промени влияят зле. Може да се наруши сънят, да се появи главоболие и световъртеж, кръвното налягане да варира. Обострят се хроничните заболявания, повишава се рискът от психични заболявания, депресивните състояния зачестват, увеличават се инсултите и инфарктите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *