ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо трябва да откажете цигарите?

Добрата новина е, че независимо от кол­ко време сте пушач, имате шанс да жи­веете по-дълго, ако спрете цигарите сега.

Рискът от инсулт например значително се понижава в първите две години след отказването на цигарите, а след пет годи­ни се изравнява с този на един непушач. Ако спрете да пушите след сърдечен при­стъп, рискът от повторна криза намалява наполовина.

 

Освен че ще удължите живота си, ка­то откажете цигарите, вие ще се чувства­те по-добре, ще дишате по-свободно и ще бъдете по-жизнени. По-рядко ще страдате от инфекции на дихателните пътища, от главоболие и болки в стома­ха. А и ще спестите пари. Дрехите и дъ­хът ви вече няма да имат неприятен ми­рис на цигари. Освен това вредният ви навик няма да дразни и най-вече да за­страшава здравето на хората, които жи­веят и работят с вас. Най-хубавото е, че ще сложите край на зависимостта си от цигарите и ще можете да вземете живота си в ръце.

 

ВАЖНО!

Никотинът понижава нивото на витамин С в организма. Това обяс­нява защо пушачите са предразположени към развитие на катаракта и макуларна дегенера­ция. По тази причина те трябва да консуми­рат много цитрусови плодове, ягоди, киви, броколи и чушки и да помислят за варианта Е да приемат хранителна добавка с витамин С.

 

Колко опасно е пасивното пушене?

Ако живеете или работите с пушач, вие също сте изложени на сериозна опасност. Защо? Пушачите вдишват филтриран дим, а тези около тях дишат дима, който из­лиза от горящия край на цигарата (пурата или лулата), без да е преминал през филтър. В него концентрацията на катран, никотин и вредни газове е много по-го­ляма и се повишава рискът не само от инфаркт и рак на белия дроб, но и от ин­султ. Пасивното пушене е особено рисково за хората с хронични белодробни или сърдечносъдови заболявания. Имайте предвид следните факти, когато решите да запалите цигара:

  • Установено е, че цигареният дим съдържа над 4000 химически съединения, мно­го от които са силно токсични. Например това са арсен, бензен, формалдехид и хидроген цианид. Повече от 50 от веществата са канцерогенни (причиняват рак).
  • Внезапната детска смърт е два пъти по-честа при бебета на майки пушачки. Де­цата на пушачи са много по-предразположени към инфекции на дихателните пъ­тища и сериозни респираторни заболявания като бронхит и пневмония. Те много по-често се приемат в болница заради инфекция на белия дроб.

 

Не застрашавайте здравето на вас и вашите близки, като индиректно ги правите пушачи. Не забравяйте, че освен за вашето собствено здраве, носите отговорност и за здравето на хората, около вас, затова ви предлагаме да се откажете от цигарите веднъж завинаги с помощта на американската хранителна добавка КУДЗУ КОРЕН. Кудзу корен слага категоричен край на порока ви с цигарите.

 

Кудзу е билката с най-универсални приложения в алтернативната медицина

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *