Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колкото повече остаряваме, толкова по-бавно обработваме алкохола

Повечето специалисти определят лимит от три до четири алкохолни единици за хората над 60 години. В България често се нарушава.

 

Желаещи за вечеря? Консумацията на алко­хол по време на хранене забавя резорбцията на алкохола в кръвта, а освен това обикнове­но е по-умерена.

 

Според здравните органи мъжете не бива да консумират повече от 3-4 единици ал­кохол на ден, а жените – не повече от 2-3.

Това количество се определя като препо­ръчително за случаите, когато се кон­сумира алкохол всеки ден, един или два пъти в седмицата или само понякога. Но в някои случаи дори и умереното при­бягване до спиртни напитки е опасно – например при по-възрастните хора. Не забравяйте, че бутилираните питиета са по-силни от наливните алкохолни на­питки. На етикетите обикновено е посо­чено алкохолното съдържание.

Учените предупреждават, че с напред­ването на възрастта човек започва да усвоява алкохола по-бързо и става по- чувствителен към влиянието му. Преди години може и да сте си позволявали определен брой напитки, но сега същото количество се оказва твърде много. Това се дължи на промененото съотношение вода-мазнини в организма в полза на мазнините, т. е. няма достатъчно вода, която да разреди алкохола. Освен това черният ви дроб не е така добре кръвоснабден и активността на чернодробните ензими е намаляла. Резултатът е, че мета­болизмът е понижен и вие не преработ­вате алкохола така ефективно, както на младини. По-възрастните хора много често приемат и лекарства. Те могат опас­но да си взаимодействат с алкохола, зато­ва трябва да четете внимателно лекар­ствените листовки (вж. таблицата на стр. 179 за повече информация). Освен това прекаляването с алкохола увеличава рис­ка от падания и други инциденти. Жени­те трябва да са особено внимателни, за­щото организмът им е по-податлив на въздействието на алкохола от този на мъ­жете. Една от причините е, че те като ця­ло са по-дребни, а по-дребните хора имат по-малко количество кръв и поради това концентрацията на алкохол в кръвта им е по-голяма. При жените е по-малко и ко­личеството на ензима, който разгражда алкохола в стомаха преди резорбирането му в кръвта. Друга причина е по-голямо­то процентно съдържание на мазнини в организма им – мазнините не поглъщат алкохола. Резултатът е, че концентрация­та на алкохол в кръвта на една жена, коя­то е изпила същото количество алкохол като един мъж, е по-висока със 75%.

 

Съществува и вариант да се откажете от алкохола завинаги, с помощта на американската хранителна добавка КУДЗУ КОРЕН. Кудзу корен е китайска билка, която има способността да помага на хората, които са зависими от алкохола, да намалят значително количеството на изпития алкохол и дори да спрат да пият завинаги.

 

Главното при консумацията на алкохол е мярката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *