Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Излекувайте се докато се храните

70% от добрите диети дължат успеха си на разнообразието

Това може да се постигне, ако започнете продукти с различни цветове. Различното оцветяване се дължи на това, че те съдържат различни полезни вещества.

Цветът на продукта е маркер за съдържащите се в него активни вещества, които не просто му придават различна окраска, но и имат хранителни и дори лечебни свойства.

– Флавоноидите – биологичноактивни вещества с жълт цвят, могат да станат ваши съюзници в борбата за красива и стройна фигура. Те ускоряват метаболизма, помагат за изгарянето на мазнините, подобряват състоянието на кожата и лимфната система – прощавай, целулит! Освен това богатата на флавоноиди храна укрепва нервната система и повишава имунитета.

– Отговорните за червената, оранжевата и жълта окраска на плодовете наротиноиди защитават клетките. Жълтият (съдържа се много в морковите, тиквата, зърнастеца) са особено полезни за зрението. Червеният – ликопин, присъства в доматите, шипката, динята и е известен като забележителен антиоксидант, средство за профилактика на сърдечносъдови и онкологични заболявания.

– Пурпурният, синкав цвят на растението сигнализира, че в него се съдържа фенол. Способствайки за изработването на глутамин – аминокиселина, изчистваща организма от токсичните вещества, фенолът се смята за един от най-силните природни борци с отровите и бактериите.

– А виолетовите плодове – патладжани, грозде, къпина, череша (тъмни сортове), благодарение на натрупаните антоциани стимулират кръвотворната функция и подобряват съня…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *