ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои зеленчуци трябва да похапвате, когато отказвате цигарите

Може да сте отказали цигарите, но бъдете сигурни, че все пак има начин в организма ви да попадне никотин

Ако се борите с вредния навик, това е добре дошло, но ако искате да се отървете от отровите съвсем, ще трябва да избягвате някои зеленчуци, които имат съвсем не безобидно съдържание на никотин.

Трима учени от Мичиганския университет стигнали до неутешителни изводи. Според тях никотинът присъства в много продукти — например в доматите, картофите и патладжаните. Така например в 10 г патладжани се съдържа 1 микрограм никотин – приблизително същото количество от този алкалоид вдишва човек в течение на три часа пасивно пушене. Цигарите обикновено съдържат 1 милиграм никотин, което означава, че по съдържание на този алкалоид 10 кг патладжани са равни на една цигара.

И тъй като есента вече почти преваля, някои от тези зеленчуци се намират трудно на пазара. Това не означава, че вие не може да си направите сметка за онова, което ще консумирате приз следващата година.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *