Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се разболяваме от рак?

Околната среда може да бъде канцерогенен фактор

 

Сами по себе си увреждащите фактори от околната среда не могат да причинят рак. Те са причинители на рак „само“ в сложно взаимодействие. Тъй като техният брой и концентрация обаче непрекъснато нарастват, много изследователи приемат, че голяма част от раковите заболявания днес могат да се свържат с въздействието на заобикалящите ни увреждащи фактори. Най-чувствителни по отношение на химическите рискови фактори са бъдещите и малките деца. За канцерогенни се винят например вездесъщите ароматни въглеводороди, амините, алкилиращите субстанции, тютюн, никел, азбест, хромови соли, ториев диоксид, афлатоксин, алкалоид от кръстец, диетилстилбестрол и оксиметолон. Тези вещества водят до директно превръщане на клетките в ракови.

 

Рисково облъчване

Злополуката с реактора в Чернобил през 1987 г. по печален начин потвърди това, което и без това беше известно след атомните бомби над Хирошима и Нагазаки: който е подложел на йонизиращо лъчение, носи повишен риск да се разболее от левкемия. При хората, които след катастрофата с реактора не са били евакуирани, се повиши честотата на малформациите при децата, делът на раковите заболявания нарасна около два пъти. Радиоактивното облъчване около атомните електроцентрали официално се обявява за 1 милирем, доколкото са спазени всички предписания за сигурност. Действието на освобождаваната т.нар. вторична радиация обаче не е изследвано изчерпателно и до днес.

 

Източници на лъчение

Във Германия средното ниво на радиация в ежедневния живот достига 60 милирема. Най-голямата част от нея се пада на медицинските диагностични и лечебни процедури. Около една четвърт се причинява от газа радон, който се образува при разпадането на ра­диоактивни съставки на строителните мате­риали и се натрупва в лошо проветрени помеще­ния. От зна­чение е и облъчването при пушене: силно излъч­ващият полоний 210 от тютюневия дим про­никва в най-фините разклонения на белия дроб. 30 цигари на ден означават облъчване на белия дроб с 8 милирема на година.

 

Имунната ни система ни пари от раковите клетки

Имунната ни система има основна роля в борбата срещу вирусните, бактериалните и гъбичните инфекции, както и срещу някои туморни клетки. Макрофагите и Т-лимфоцитите (клетки, които са част от имунната защита) са  първите които атакуват “чуждите“, патогенни микроорганизми, както и несвойствените за организма клетки ( туморните клетки). Това става чрез процес наречен “фагоцитоза“ – поглъщане на чуждите клетки и тяхното инактивиране. Но за да се случи това, макрофагите и Т-лимфоцитите трябва да бъдат допълнително активирани.

 

Специфичният биоактивен комплекс „ГЕРМАНОР 132 съдържа екстракти от три от най-известните “медицински гъби“ –  Шиитаке, Майтаке и Рейши. Тези екстракти са богати на полизахариди с уникална  структура, срещаща се изключително рядко в природата и характерна само за някои видове гъби. Тези вещества се наричат бета-глюкани и са нелинейни, разклонен тип полизахариди. За разлика от повечето полизахариди срещащи се в природата, тези изолирани от гъбите имат способността да се свързват със специфични рецептори (активни  центрове), намиращи се по повърхността на имунокомпетентните клетки (макрофаги, Т-лимфоцитите, неутрофили, естествените клетки убийци и др.). Свързвайки се  с клетките на имунитета, гъбните полизахариди задействат редица процеси водещи до активиране на имунната система. Отделят се също така субстанции наречени интерлевкини и интерферони, които допълнително активират естествените клетки убийци.

 

 

Възможно ли е да се защитим от рак чрез профилактика?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *