Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли какъв родител сте?

Хората са различни, различни са и родителските похвати, но има два типа, които определят що за майка или баща сте вие

Ако знаете какъв родител сте, ще ви е по-лесно да прецените къде се крие проблемът с възпитанието на детето.

Субективните родители се отъждествяват с емоциите на децата си. Освен това те реагират отвътре – собствените им емоции им пречат и често се чувстват виновни, защото постъпките на детето им се отразяват.

Доверяват се прекалено много и не проверяват какво се е случило в действителност. Случва се да казват на децата си, че лошото поведение е приемливо и са излишно добронамерени.

Обективните родители са нещо коренно различно. Те гледат на детето като на отделно същество, а не като на част от тях. Реагират според ситуацията, а не на база собствени убеждения. Поведението на детето те обясняват въз основа на фактите и онова, което се е случило. Обективните родители учат детето на нови емоционални умения. Освен това го карат да се справи с последствията. Те използват похвалите по подходящ начин при добре свършена задача и проява на добронамереност, научаваме от вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *