Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 месеца кърмене гарантират юнашко здраве на вашето бебе

Ако преди да родите сте имали хубава и задоволителна професия, то безспорно ще гледате да се върнете колкото може по-скоро на работа

Различни причини принуждават повечето млади майки да се замислят кога и как ще е най-добре да отбият бебето. Това предизвиква различни емоции при родилките – някои приемат отбиването напълно спокойно, но има и такива, които изпадат в депресия и дълго време са измъчвани от чувство на вина.

„Има начин да превърнете отбиването в естествен процес, без да травмирате нито себе си, нито бебето“, пише френската педиатърка Даниел Дюре, която членува в „Ла Лече Лига“. Тя обяснява, че според Световната здравна организация майчиното мляко е идеалната храна за новороденото. То е безплатно, чисто, с необходимата температура и консистенция. Съставът му се променя успоредно с развитието на детето, така че да може изцяло да задоволи нуждите на организма му. Ето защо през първите 5 дни след раждането майката отделя само коластра – плътна жълтеникава течност, богата на протеини, витамини, минерали и антитела. След това кърмата започва да се променя не само от ден на ден, но съставът й варира и в рамките на едно и също хранене. В началото тя съдържа най-вече протеини и захари, към края потичат липиди, които осигуряват добро храносмилане и окончателно засищат детето, пише вестник „Всичко за семейството“.

Кърменето е еднакво полезно и за бебето, и за майката“, продължава Даниел Дюре. Хормоните, които се отделят при производството на млякото, ускоряват зарастването на разкъсванията след естествено раждане, както и на белега след секцио. Освен това те помагат на жената по-бързо да възстанови теглото си отпреди бременността, намаляват риска от рак на гърдата и яйчниците, предотвратяват появата на остеопороза. Кърменето има и положително психологическо въздействие върху двойката майка-дете. Непосредствената им близост засилва връзката между тях. Това прави бебето по-спокойно, а родилката – още по-грижовна. Ето защо Даниел Дюре препоръчва да кърмите бебето поне 6 месеца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *