Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Превенцията срещу инфаркт е задължителна

По-лесно е да се предпазите от инфаркта, отколкото да го лекувате

Когато започвате двигателен режим с аеробни натоварвания, се уверете, че избирате упражнения, които ви доставят удоволствие. Така ще можете да продължите да изпълнявате режима си цял живот. Ходенето пеша е най-доброто упражнение. То може да се прави навсякъде и е евтино.

Започнете режима си с леко натоварване (5-10 минути на тренировка) три пъти дневно, но не оставяйте пулса си да се вдигне над 20 удара в минута повече, отколкото в спокойно състояние. След седмица или две, когато вече можете да правите упражнения по 10 минути три пъти дневно, намалете сесиите до две на ден и се упражнявайте до 15 минути на тренировка. След още една или две седмици, когато можете да се упражнявате по 15 минути два пъти дневно, намалете тренировките до една дневно и правете упражнения поне 30 минути, съветва ни от страниците на вестник „всичко за семейството“ проф. д-р Асен Гудев, председател на Дружеството на кардиолозите в България.

Упражнявайте се три до пет дни в седмицата. Опитайте се да не правите упражнения всеки ден – тялото ви има нужда от почивни дни, за да се възстанови и стане по-силно. Когато достигнете 30 минути на ден, можете да увеличите нивото на натоварване по два начина: време (т.е. колко дълго се упражнявате) и интензивност (скорост или натоварване). 4. Хранете се правилно.

Избирайте нискомаслено (1 %) прясно мляко, нискомаслено кисело мляко и сирена с не повече от 3 г мазнини на 30 г продукт (10 % ).

Опитайте се да ядете поне 8 до 10 порции плодове и зеленчуци всеки ден, като включвате разнообразни цветове: зелени, жълти, оранжеви и червени. Избирайте пресни, замразени или консервирани плодове и зеленчуци без добавени захар или сол.

Сменете олиото! Изберете зехтин или олио от канола, фъстъци или шафран.

Консумирайте до 180 г месо на ден (чисти меса с махнати мазнини, пилешко без кожата, свинско или риба).

Ограничете целите яйца до 3 или 4 на седмица.

Изберете пълнозърнест хляб и зърнени продукти, боб, грах и леща. Купувайте нискомаслени продукти с ниски нива на сол.

Яжте поне две порции печена риба (вкл. на грил), особено мазни риби.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *