ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да разбираме болката в гърба?

Болката в гърба може да варира в широки граници

Тя може да бъде остра или тъпа болка, може да се усеща постоянно или периодично. Болката в гърба може да е от лека до тежка.

Най-често срещаният тип на аксиална болка в гърба е „механична“ и се характеризира като:

– Болка в гърба, която се влошава при някои дейности (например някои спортове)

– Ниска болка в гърба, която се усеща при определени позиции (например ако сте седнали за дълги периоди от време)

– Болка в гърба, която се чувства в състояние на почивка

Аксиалната болка представлява най-често срещаният тип на болка ниско долу в гърба и обикновено е неспецифична – анатомичната структура на гръбнака, отговорна за болката не е необходимо да бъде идентифицирана, защото симптомите обикновено са самоограничаващи се и решават с времето.

При аксиалната болка има наличие на анатомични лезии, които могат да се видят на ядрено-магнитен резонанс, като дискова херния, която може да има нещо общо с епизодични болки в гърба. Тази констатация е част от това, което прави диагноза трудна. Различните структури в долната част на гърба могат да предизвикат аксиална или механична болка като ставни проблеми и увреждане на меките тъкани – мускули, сухожилия и сухожилия и често е трудно да се определи кои анатомични структура са основната причина за болката на пациента. Ако болката е непостоянна или периодична, добър вариант е да се постави магнитен колан за болки в кръста.

Като общо правило, ако болката в гърба е достатъчно силна и е причина за разстройство на съня, трябва да се предприеме консултация с лекар, за да се изключат някои възможни сериозни условия, като например, инфекция, тумор или счупване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *