ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Научете детето да ходи с усмивка на училище

Всичко, от което се нуждаем е любов

Изключително важно е! Много по-важно от амбициите ни и отличните оценки: децата преди всичко трябва да се чувстват подкрепяни и обичани и да им се обяснява защо изискваме толкова от тях. В една от своите книги известният моделиер Пако Рабан обяснява, че децата трябва да знаят за света на конкуренцията и неговите механизми, но никога да не забравят, че родителската обич е безусловна. Малчуганите трябва да са спокойни, че с каквито и оценки да се върнат у дома, винаги ще срещнат разбиране, топлота и безкрайна обич.

 

Сънят е едно от основните неща за концентрацията на децата

Един от най-трудните моменти за децата е да заменят безгрижните дни с установен режим и по-ранно ставане. Затова е добре да бъдете търпеливи. Първите дни ще бъдат трудни и за вас, и за тях. Посте­пенно изтеглете лягането по-ранично от обикновено и се стремете да не занимавате децата с дейности, които ги превъзбуждат. Твърде възможно е те да протестират или дълго време да се въртят в леглото.

 

Храна за мозъка

Давайте на детето повече храни като зелен боб, сусам, сьомга, тиквени семки, спанак, орехи, гъби, сладка царевица, лук. Те съдържат сол номер 5 – калиев фосфат, която е основна за нервната система. Ефективността на този процес осигурява подбора и съхраняването на информацията от мозъка.

 

Бройте стъпките си

Това е един известен трик от Дзен философията. Разиграйте го с детето като забавно занимание няколко пъти на ден поне 2-3 месеца в началото на учебната година. Правете заедно крачки и бройте стъпките, докато вървите. Ето как: правите 3 стъпки, докато продължително вдишвате, задържате въздуха за още 3 стъпки и издишвате в продължение на още 3 стъпки. Това упражнение концентрира, освежава и успокоява детето и ще му е забавно.

 

Разходки на открито

Повечето родители грешат, като запълват цялото свободно време на децата с умствени занимания. Важно е интелектуалното натоварване да се редува с разходки. Американско проучване в Мичиган показва, че свежия въздух, дори в мразовитите дни помага за по-добра концентрация. Всичко това обаче е полезно само ако разходките са в парка, планината, гора или някъде на открито, но не и по прашните улици и моловете.

 

Внимание: детето се претоварва с учене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *