Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Есен е и е време за училище!

Лятната ваканция свърши и е време децата, малки и големи, да се върнат в класните стаи. А когато дойдат и първите резултати, които не отговарят на очакванията ви като родители, трябва да се реагира бързо. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да преодолеете временния неуспех и да връчите на детето си „ключовете“ на успеха!

 

Всички са различни!

Всички деца гледат с любопитство на заобикаля­щия ги свят и обичат да научават неща за него. Но методите на обучение са специфични за вся­ко от тях. Все по многобройни са случаите, при които децата не могат да следват този ритъм. Да, те обичат да научават нови неща, но не не­престанно! Други „специалисти“ по компютрите или любители на телевизионните предавания се отегчават от училището. Всички те рискуват да попаднат в трудна ситуация рано или късно. Поради посредствените си резултати те се чув­стват недооценени от семействата си. Ролята на родителите е да ги убедят в обратното и да им помогнат да преодолеят този временен неуспех.

 

Понятие за време

Понякога поради лоша организация учениците имат чувството, че училището никога не свършва – точно приключвате една домашна и се появява друга. И тъй като мечтаят единствено да отидат да играят, не се концентрират много върху това, което правят и губят три пъти повече време от необходимото. Научете ги да преценяват колко време наистина им трябва за определена зада­ча. Дори да се лъжат в началото, впоследствие с радост ще открият, че не целите им вечери и уикенди са им заети от уроци и домашни.

 

Проблем с методиката

Невъзможно е децата да получават добри оцен­ки, ако не си знаят уроците! По-голямата част от тях дори не знаят как да подходят. Тук вие, ро­дителите, трябва да помогнете на своя малчуганда открие своя метод за учене: слухов (детето възприема информацията, ако някой друг му я чете), зрителен (възприема я, като я гледа) и писмен (възприема я, като я пише). Оставете го да избере по кой начин най-добре и лесно въз­приема нещата и така ще си възвърне доверието в собствените интелектуални способности. Ня­кои деца, претендирайки че това, което трябва да се научи, е трудно, молят възрастните да учат едва ли не вместо тях! Това е техният подход да останат „малки“: също както едно дете се облича само, мие се, храни се, така трябва да привикне на автономия и в учебните задължения.

Възстановяване на доверието в себе си Много често подобряването на отношенията деца-родители, както и на тези учители-ученици, променя дори ситуации, които изглеждат без­изходни. Затова не се колебайте да се срещате с преподавателите! Ако в час детето ви не се чув­ства уверено в себе си – ваше задължение е да го окуражите. В противен случай то остава с впе­чатлението, че „нищо не си струва“! Избягвайте да поставяте твърде високи цели!

Освен тези съвети, можете да прибегнете и до контролирано учене, при което децата правят домашните си в присъствието на възрастен, кой­то може да им помогне и да ги насочи.

Всеки случай, разбира се, трябва да се третира индивидуално. Най-важното е да не забравяте от време на време да го поздравявате и да му напо­мняте колко го цените и се гордеете с него!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *