Как да запазим лицето без бръчки?

Специалистите ни предупреждават непрекъснато, че има някои правила, които трябва да спазваме, за да запазим естествената си красота за по-дълго, но колко от нас ги спазват?

Почиствайте грима си всяка вечер

Знаем, че е досадно, но колкото време отделяте, за да се гримирате всяка сутрин, толкова трябва да намирате и за да махнете грима вечер и това важи и за младите и за възрастните жени. Ако знаете това, вероятно другия път няма да се замислите дали да си спестите премахването на грима. Кожата на лицето има свои биологичен ритъм и в часовете от полунощ до 4 часа, тя има нужда да диша, за да набави необходимото й количество кислород, а гримът запушва повърхността и така кожата поглъща всичко, което е отгоре. По този начин може да си докарате редица алергии, акне и дерматити. Не подценявайте процедурата по махането на грима, защото ако 40 % от състоянието на кожата зависи от козметичните грижи, а останалите 60% се определят от начина на живот, храната и дори позитивните мисли.

 

Спрете да дъвчете дъвка

Противно на всички реклами, които ни убеждават, че дъвките са полезни за предпазване от кариес и дори за стимулиране на мисловния процес, пластичните хирурзи имат сериозни основания да забраняват дъвченето на дъвка. Това се получава, защото при постоянно дъвчене тонусът на мускулите около челюстите се намалява, в резултат на което кожата губи своята еластичност и така се появяват бръчки. Ето защо вместо дъвка, използвайте освежаващи дъха бонбони.

 

Не пийте от сламка

В действителност дамите, които обичат да пия сокчета, фрешове и други течности със сламка или пушат, са застрашени да получат т.нар. струнни бръчки. Това се получава така, защото при често повтарящо се движение напред, когато отпиваме напрягаме мускулите в тази зона и след време се получават дълбоки бръчки, защото еластичността на кожата намалява с годините, особено при пушачите.  Решението е да пиете по-рядко със сламка и да спрете цигарите, а това второто не само ще запази кожата на лицето ви, но е добре и за здравето ви.

 

Спете по гръб

Звучи много силно казано, но си е самата истина, че когато спим настрани ние буквално „намачкваме” всяка нощ лицето си. Така се получават не само мимически, но и дълбоки трайни бръчки, които при по-възрастните жени понякога се възстановяват с часове, ако са спали настрани и на сутринта имат онова специфично „намачкано” като стар вестник лице. Най-важното условие за запазване на гладко лице е не само да спите по гръб, но и да изберете най-подходящата ортопедична възглавница. Тя не трябва да бъде прекалено висока, за да избегнете набръчкване на гушата.

 

За да си осигурите качествен сън, но онзи дълъг, напоителен и спокоен сън, който ви кара да се чувствате като нови на сутринта, имате нужда от магнитна възглавница BIOMAGNETIC POWER.

Предимствата на биомагнитната възглавница BIOMAGNETIC POWER са:
• Материята, от която е направена е изключително устойчива на бактерии и акари.
• Подходяща е за хора предразположени към алергии от домашен прах.
• Бамбуковите влакна естествено регулират температурата, което я прави подходяща за използване през цялата година, тъй като те успешно се адаптират към всяка температура.
• Органичните и естествени характеристики на бамбука гарантират, че няма да има раздразнение, затова бамбуковите влакна са подходящи за хора с изключително чувствителна кожа.

 

 

Да запазим кожата си млада

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *