Киселини в стомаха – ето какво представлява този неприятен симптом!

Усещането от киселините в стомаха понякога може да се сравни и като пронизване с нож

Киселините са неприятно топло изгаряне и усещане в гърдите, обикновено точно зад гръдната кост. Това усещане принципно идва на вълни, но може да ви изненада и с внезапното си появяване и също толкова внезапно изчезване. Болката започва в областта на гърдите и проправя своя път нагоре към врата, гърлото и челюстта. Тя обикновено се влошава, когато пациентът ляга или се навежда е по-честа веднага след или по време на хранене.

Медицината нарича това състояние pyrosis или киселини, появили се след лошо храносмилане.

Думата „киселини“ е популярен термин, който се използва от страдащите от този неприятен симптом.

Киселини обикновено са свързани с стомашен рефлукс – регургитация на стомашна киселина, един от основните симптоми на гастроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ). Те също така могат да бъдат симптом на исхемична болест на сърцето, затова е много важно да не се избързва с диагноза ГЕРБ, защото може да става въпрос за друго заболяване, много по-сериозно от ГЕРБ.

Някои хора използват термините „диспепсия“ когато става въпрос за киселини, но в случая става въпрос за две различни неща.

Трябва да отбележим, че е нормално хората да имат киселини от време на време и това не би трябвало да се прави на проблем. С някои промени в начина на живот, а може би и от някои медикаменти може да настъпи дискомфорт, като това не би трябвало да ви провокира да търсите медицинска помощ. Ако киселините са ежедневни, едва тогава трябва да се потърси медицинска помощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *