Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бяла ружа – за проблеми с гърлото и като превенция на рака

Бялата ружа има в себе си съставки, които имат анти-оксидантни свойства

Екстракт от корен на бяла ружа подтиска кашлицата и облекчава дишането.

Изследователи от Литва, приготвили два вида билков чай за облекчаване на кашлица. Първият бил от корени на бяла ружа, корени от сладка папрат и мащерка. Вторият – от корени на бяла ружа, исландски мъх и анасон. Изследователите открили подобряване на симптомите на кашлица след лечение с комбинирания билков препарат, съдържащ сух екстракт от бяла ружа. Основната активна съставка, отвара от мащерка и анасон и корен от бяла ружа участвало в проучване на 62 пациенти на средна възраст от 50 години. Пациенти са имали дразнеща кашлица в резултат на на обикновена настинка (29), бронхит (20) или дихателни пътища с образуване на лепкава слуз (15). Средният дневен прием е 10 мл (диапазона 7.5-15) сироп и средната продължителност на лечението е 12 дни (диапазон 3-23 дни) дало отлични резултати.

Освен това коренът от бяла ружа има антимикробна дейност. Проучване в Италия показва антибактериални свойства на бялата ружа срещу много анаеробни и факултативни аеробни пародонтални бактерии. И не на последно място – бялата ружа намира чудесно приложение в пародонталната профилактика.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *