Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Цифрова диагностика на бъбречните заболявания

Често срещани и много опасни! Може да звучи банално като опре­деление, но за съжаление е вярно и се отнася за бъбречните заболявания в България.

Голяма част от тях „протичат без симптоми в ранния си стадий, съобщиха от Българска­та бъбречна асоциация. Организа­цията цитира данни от проучване за картината у нас, според което:

87,7% от хората не знаят, че стра­дат от бъбречно заболяване. 34,4% имат данни за увреждане.

Поне 2 пъти в годината трябва да минават на профилактичен пре­глед предразположените към бъбречно заболяване с един или няколко рискови фактора: високо кръвно, висок холестерол, диабет, тютюнопушене, затлъстяване.

Едва 14% от хората, при които тези рискови фактори отсъстват, развиват бъбречни заболявания.

От Българската бъбречна асоци­ация алармираха още, че парите за хемодиализа не са достатъчни за качествено лечение. 60 лв. отпуска здравната каса за самата процедура и още 70 лв. за консу­мативи.

Между 120 и 160 евро варира ця­лата сума за хемодиализа, която се покрива от здравните фондове в останалите страни от Европейския съюз.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *