ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето с какво може да ликвидирате вълчия апетит

Приемът на нужното количество хром има огромни ползи за здравето

 

Този елемент се открива в изключително малки количества в животинските и растителни тъкани. Някои от източниците на хром са бирената мая, кафе, чай, зърнени храни, картофи, грах, стриди, ръж, мащерка, преработени меса, пълнозърнести храни и бира.

Петте най-големи ползи от хрома са:
1. Мониторинг на кръвната захар
2. Подобрява състоянието на болните от СПИН
3. Намалява желанието за храна
4. Регулира мазнините и холестерола
5. Предпазва от хипертония

Хромът помага за метаболизма на въглехидратите. Той следи нивото на кръвната захар и помага за стабилизирането й. Така се предотвратява хипертонията или високо кръвно налягане. Въпреки че все още се провеждат проучвания, хромовите съединения са полезни и при проблеми като загуба на паметта и в лечението на болестта на Алцхаймер.

Има няколко и някои други ползи от хрома. Редовният прием на хром като хранителна добавка намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Повишава сърдечната честота. Освен това, той намалява глада, който помага при загуба на тегло.

Хром добавките са лесно достъпни в магазините и идват под формата на хром пиколинат, хром мигам или хром цитрат. Една част от опазване на здравето и правилното хранене е редовен прием на хром, но той не трябва да се прилага в големи количества.

Като се има предвид ограниченото изследване на усвояването на хрома от организма, няма ясни насоки как е най-добре да се приема този елемент – дали под формата на естествени и свежи храни или като добавка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *