ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Зеленоуста мида – приложение и здравни ползи

Зеленоустата мида, и ползите от приема на добавки с прах от нея, започва да привлича все повече вниманието в областта здравеопазването

 

Все повече хора са запознати с ползите за здравето на това „Чудо от морето“, след като са ползвали добавки със зелена мида или са чули отзиви от приятели.

Древните народи на Нова Зеландия отдавна ползват мидите, за да лекуват различни болести. Днес учените са открили, че зеленоустата мида е много полезна, когато става въпрос за сковани стави.

В едно неотдавнашно проучване, проведено в Нова Зеландия, изследователите започнали да дават добавка със зелена мида на пациенти с ревматоиден артрит.

Изследователите проверявали пациентите и следели техния напредък. В края на проучването 67,9% от пациентите са посочили, че са усетили осезаемо стихване на техните ревматоидни симптоми.

Въз основа на едно по-ранно изследване на мидата и нейните лечебни свойства за артритни заболявания, изследователите заключават, че до 2100 мг на ден, приеман над 12 месеца всеки ден е идеалната доза за значително намаляване на болката от артрит на коляното.

Има някои медицински източници, които съобщават, че в умерени количества възпалението на ставите е добре. Това е процес, чрез който тялото ви изпраща подкрепления на пострадалия район, с увеличаване на притока на кръв и белите кръвни клетки, за да излекува травмата. Така се калява самия организъм.

Проблемът е, че високите нива на стрес и / или възпаления на ставите могат да затормозят работата на целия организъм. Капилярите се разширяват, наблюдават се десетки вредни химични реакции и възпалението атакува здравите тъкани .

Има ли постоянен стрес в живота ви? Травма, която не сте лекували и не минава от самосебе си?

Тогава вие вероятно сте запознати със следващата част. Хроничното възпаление от текущите нива на стрес и повтаряща се травма на тялото може да доведе до увреждане на тъканите и органна дисфункция.

Тя започва като болка и скованост в ставите. Ако положението остане такова, хроничното възпаление се влошава и може да се развие в:

– Ревматоидният артрит
– Артроза
– Унищожаване на имунната система
– Анафилактичен шок

Взимайте мерки навреме, защото хроничното възпаление е сериозен здравословен проблем, който може да увреди тялото ви, защото продължаващата болка понижава качеството ви на живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *