Бирената мая – необходима за здравето и отвън и отвътре

Бирената мая е истински склад на хранителни вещества

 

Тя е едно чудесно допълнение към здравословния начин на живот, особено за тези, които са вегетарианци или спазват някаква ограничаваща диета. В бирената мая няма животнски източници на B-12, тя е богат на фолиева киселина и много други хранителни вещества и аминокиселини. Това не е типична мая и е свободна от Candida Albicans щам, което я прави абсолютно безопасна за употреба.

Бирената мая е много богата на витамини, включително В12, който придава нейния толкова характерен жълт цвят. Една порция от бирената мая, около ½ -1 с.л., осигурява пълната нужда от витамин В12. Това е чудесен източник на 18 аминокиселини, белтъчини, фолиева киселина, биотин и други витамини. Тя е богата и в 15 минерали, включително желязо, магнезий, фосфор, цинк, хром и селен.

Хромът в бирената мая може да помогне за поддържане на здравословните нива на кръвната захар, известна също като глюкоза. Хората с диабет тип 2 имат проблеми с производството на инсулин, хормон, необходим за конвертиране на захарта и нишестето в енергия. Това причинява на диабетиците високи нива на кръвната захар. Пациентите с диагноза хипогликемия са склонни да страдат от ниски нива на кръвната захар. Хромът може да помогне за подобряване на глюкозния толеранс, което намалява количеството на инсулин, необходим на тялото. Този полезен минерал всъщност помага на инсулина да движи кръвната захар в клетките, което го превръща в чиста, здравословна енергия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *