Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„Плешив“ котарак спасява от депресия (част 3)

Котаракът Пиглет попаднал в Деби от приют за изоставени животни. Още в първия ден, когато Деби пътувала с котарака 4 часа от приюта до дома си, тя разбрала, че Пиглет не е съвсем обикновен. Той понесъл много леко пътуването и бил съвършено спокоен. Скоро Деби отнесла котарака в дома на майка си, която организирала шумен празник и животното се оказало много общително, не се страхувало от хората и му харесвала тяхната компания. Когато след това Деби видяла предаване за терапията с животни, тя си помислила, че нейният котарак е съвсем подходящ за ролята на лекуващо животно и Пиглет бързо бил подложен на проверка. Той умее да не се отвлича от силните звуци и се държи напълно спокойно, дори когато го галят неумело и не много нежно. Той не трябва да се страхува от кучета, да бъде много общителен и дружелюбен към всички.
Не всички котки стават за терапевти. Много от тях са твърде страхливи и не обичат непознатите. Обикновено за тази работа се използват по-общителните кучета, но има и случаи, когато в ролята на четирикраки лекари влизат дори морски свинчета.
Деби споделила, че на Пиглет тази работа му харесва, но тя винаги следи внимателно той да не се уморява. Ако тя почувства, че котаракът става по-нервен, временно прекратява посещенията в старческия дом. Но това се случва рядко. Например наскоро Пиглет посетил Детската клиника в Денвър и благотворителните болници под егидата на Червения кръст във форт Карсън.

Из в. „Лечител“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *