Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„Плешив“ котарак спасява от депресия (част 2)

Впрочем в Центъра за възрастни хора в Колорадо Спрингс повечето обитатели вече доста добре познават плешивия котарак терапевт и той дори си има своя група от почитатели. Възрастните жени в приемната веднага го познават. Една след друга те галят необикновеното животно, общувайки с него като с малко дете. Присъствието на Пиглет оживява скучната атмосфера в дома за стари хора. Бабите започват да си спомнят своите бивши домашни любимци и разказват за тях разни истории. В такива моменти те са просто щастливи. Именно това е ефектът, който създава коткотерапията.
Според Катлийн Кели, инструктор по обучение на животни за работа като терапевти, такива визити на животните при старите хора им дават необходимата емоционална подкрепа, а така също взаимодействието с животните помага да се понижи кръвното налягане и да се намалят депресията и стресът.
Котките могат да отвлекат човек от болката, да му подарят изключително важното състояние на комфорт и дори да повишат устойчивостта на неговата имунна система.
Кели разказва, че сега терапията с животни се използва не само в болниците и домовете за стари хора, но също и в църквите, училищата и някои групи на военни ветерани. „Понякога едва сдържам сълзите си, когато виждам каква радост носи на хората общуването с Пиглет – споделила Деби Полели. – Това е просто великолепно.“

Продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *