Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хипогликемията води до редица усложнения

  • Нездравословното хранене може да повиши нивото на кръвната захар в организма

Хипогликемията не е болест, а комплекс от симптоми, породени от по­вишаване на кръвната за­хар. Най-разпространени­те от тях са: главоболие, световъртеж, студена пот, раздразнителност, бърза умора, възбудимост, тревожност и няколко вида алергии. За всичко това, което преживявате, е виновна… захарта в орга­низма. По-точно ниското й ниво в кръвта. А какво ще бъде нивото на кръвна­та захар, зависи от това какво количество инсулин изработва задстомашната жлеза. Хипогликемията е проблем на диабетици­те и те получават този симптом, когато имат проблеми с инсулина. Но не е изключено в състояние на хипогликемия да изпадне и напълно здрав човек и за това си има редица причи­ни:

  • нездравословно хранене, в което преоб­ладават рафинираните въглехидрати;
  • нервно пренапре­жение;
  • излишък на кофеин в храната.

В живота на всеки от нас присъстват и трите възможни причини, затова лесно можем да си обясним защо хипогликемията е особено широко разпрос­транена в големите гра­дове. Комбинацията от захар и кофеин е особено рискована, тъй като две­те вещества действат от различни страни, но в една посока. Докато за­харта стимулира задстомашната жлеза, кофеинът въздейства на надбъбречните жлези. Тези жлези мобилизират организма ни в отговор на стреса. В оп­ределени случаи те карат черния дроб да превръща своите запаси от гликоген в захар.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *