ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Наистина ли са вредни за здравето газираните напитки?

Учените отдавна пре­дупреждават за това, но хората масово употребя­ват тези напитки, особе­но през лятото.

Крайно време е да осъзнаем, че те, дори и в малки количе­ства газирани напитки, могат да ни докарат редица неприятности. Основната им опасност е в това, че съдържат много захар, която в разтво­рен вид се усвоява много по-бързо от организма и предизвиква рязко пови­шаване нивото на глюкозата в кръвта. Скорошно изследване показваме само една бутилка сладка газирана напитка на ден променя метаболизма на човека до такава степен, че той започва да покачва килограми. Това повишава и риска от диабет.

Други изследователи са установили, че хората, които ежедневно изпиват по бутилка сладко газира­но питие, с 20 % по-често се сблъскват със сърдечни и съдови заболявания. Ос­вен това се удвоява рискът от развитие на рак на зад- стомашната жлеза.

При децата сладките газирани напитки предиз­викват определена зави­симост – колкото повече ги употребяват,толкова повече жажда изпитват и- толкова по-често изби­рат сладките газирани напитки.

ВНИМАНИЕ!

Бързото усвояване на захарта в кръвта отключва механизмите на удоволствие в мозъка. Знае те ли, че лабораторни пльхове със зависимост към кокаина „избрали“ сладката вода вместо наркоти­ците. Повечето възрастни могат да прекратят упо­требата на газирано без много труд, затова тук не можем да говорим за зависимост. Но при децата е по – трудно, при отказ от сладко газирано те се чувстват

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *