ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-нестандартните средства против хрема

Хората от време оно са търсили ефикасен лек срещу досадната настинка

Казват, че лекуващият лекар на Оноре дьо Балзак бил невероятно честен и предписал на своя простудил се пациент: „При хрема трябва да използвате всеки ден от три до шест носни кърпички“.

Хипократ смятал, че бързо и ефективно средство против хрема е кръвопускането. Плиний Старши препоръчвал „да се целува косматата муцуна на мишка“.

Лекарството, което предписал придворният лекар Самуел Колинс на цар Александър „против надменност, хрема и главоболие“ – плодове, приличащи на вишни, чиято напитка дарявала сила и бодрост. Плодовете не били печени, затова и напитката от тях слабо напомняла съвременното – от печени зърна – кафе.

Както е известно, в началото кока-колата се е предлагала с медицинска цел. Освен при хрема тя се използвала и като противозачатъчно средство, при депресия и още бог знае какво.

Изестният магнат Круп построил през 1870 г. в немския град Есен дворец от стомана със зазидани прозорци. Именно такова жилище според Круп било най-доброто средство срещу това, от което се страхувал най-много: пожар и хрема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *