Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мангото – каква е истината за ползата от този плод?

Мангото – каква е истината за ползата от този плод?
Мангото – каква е истината за ползата от този плод?

Напоследък мангото все повече привлича вниманието на хората, които се грижат за своето здраве

То съдържа комплекс от витамини и полезни вещества, представлява пробиотик и помага за отслабване
– истински еликсир за здраве и дълголетие.

Най-голяма хранителна ценност в мангото има меката част на плода, която съдържа много захар (фруктоза, захароза, малтоза, глю-коза, ксилоза, маннохептулоза и седохептулоза)

– 14,8 г/100 г, витамини В1 (4%), В_ (4%), В5 (4%), В6 (10%, фолиева киселина – В (4%), витамините Е, D и С (от 15 до 180 мг на 100 г), калций (1%), желязо (1%), магнезий (2%), калий (3%), фосфор (2%), 12 аминокиселини.

Съставът на мангото му осигурява такива свойства като профилактика и лечение на заболявания на очите (сухота на роговицата, кокоша слепота, при аномалии в рефракцията), на стомашно-чревния тракт (2 плода манго на ден помагат при запек, диария, отстраняват застоя в жлъчката и пречистват стомаха), онкологични заболявания (рак на дебелото и на правото черво, на простатата жлеза, на стбмаха), сърдечносъдови заболявания. Витамините в мангото повишават имунитета и защитават. от авитаминоза.

При това полезни са и незрелите плодове. Всекидневната употреба на прясно изцеден сок от 1-2 недозрели плода манго повишава еластичността на съдовете, хемоглобина в кръвта, подобрява съсирването й, защитава от туберкулоза, холера, дезинтерия.

Не бива да се забравят и противопоказанията. Сокът от неузрелите плодове може да предизвика дразнене на слизестата обвивка на стомашно-чревния тракт, колики, а употребата на голямо количество зрели плодове да доведе до запек, алергични реакции, треска…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *