ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ваканцията – заедно с любимия или далеч от него?

Всяка двойка има свой собствен ритъм

Ваканцията – заедно с любимия или далеч от него?
Ваканцията – заедно с любимия или далеч от него?

Пациентка на френската психоаналитичка Пол Саломон й споделила, че през отпускарския период влечението й към нейния партньор намалява. Хубавото време, различният природен декор, засипващите я нови впечатления намаляват желанието й за секс. Нейното въздържание обаче изнервя партньора й. Причината е в различните подбуди на желанието – обяснява психоложката. Понякога партньорът се възбужда от близостта и голотата на телата, понякога не. Не бива да се правят драми от това. Същественото е, че желанието за секс се поражда от чувството за свобода, от възможността сам да избираш какво ти се иска или не. Когато възприемаш интимността, особено съпружеската, като задължение, а прегръдката на партньора – задушаваща, желанието трудно намира място между нея и него. Двойката може да намери модус вивенди: „фригидната“ дама и нейният обидчив партньор би трябвало да проведат спокоен, откровен разговор, който вероятно ще ги убеди, че страстта между тях не е угаснала и че и двамата имат шанса да са заедно.

Свободно пространство за всеки

Тя и той наемат всяка година една и съща къща, в която спят в отделни стаи. „Това е нашият начин да скъсаме с рутината през останалото време на годината, с навиците, привичките и маниите, които понякога са непоносими за другия. През лятната отпуска аз бягам от неговото хъркане, той – от моите любими сапунки, които гледам всяка вечер в хола. На морската почивка всеки живее по свой ритъм, без задръжки, изолирал се на тихо кътче на плажа. Но това, че спим в отделни стаи, въобще не намалява либидото ни. Напротив!“ – споделя друга дама пред френската психотерапевтка, която от своя страна допълва. „В подобно поведение няма нищо тревожно. Ваканцията ни е дадена, за да се презаредим, да изживеем моменти за себе си, дори в двойка. „Ние“ не бива да пречи на „аз“ – заключава Саломон.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *