Пет храни, с които дълго ще останем млади и красиви

Пет храни, с които задължително ще станем слаби и красиви
Пет храни, с които задължително ще станем слаби и красиви

Всеки ден хапвайте поне три от тези пет суперхрани и ще се наслаждавате на перфектна визия дълго време.
Нар. Сочните му зърна предпазват кожата от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Екзотичният плод е най-новото средство в борбата с остаряването и подпомага бързото възстановяване на колагена в епидермиса, предпазва кожата и от дехидратация. В една чаша сок се съдържа около 40% от необходимата за организма дневна доза витамин С. Нарът е изключителен антиоксидант, богат на калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий и калий.

Зехтин. Както е известно, най-бързо старее сухата кожа. Зехтинът е най-добрият помощник в това отношение. Източник е на полезни мастни киселини. Без тях клетката не може да се възстанови, не могат да се усвоят и мастно разтворимите витамини A, D и Е. В зехтина мастните киселини и витамините В и Е са три пъти повече, отколкото в другите растителни масла.

Извара. Съдържа антиоксидантите в големи количества селен и витамин Е, които пазят кожата и косата от преждевременно стареене. Освен това изварата е богата и на калций, необходим за костите и зъбите.

Авокадо. Авокадото е плод, богат на витамини от групата В, витамин К, витамин Е и витамин С. Сред плодовете то съдържа най-много мазнини. Узрелият плод е ценен източник на омега-3 и омега-6 мастни киселини. С изобилието си от витамини авокадото е отлично средство за поддържане на кожата млада, еластична и здрава, а косата – лъскава. Наличието на омега-3 мастни киселини предотвратява образуването на бръчки. Авокадото е с високо съдържание на олеинова киселина – основен елемент в състава на омега-9 мастните киселини, която има противовъзпалително действие.

Зелен чай. Листенцата му са са лидери по съдържание на антиоксиданти. За свежо лице е необходимо да се изпива по 3-4 чаши дневно. Зеленият чай може да се използва и за компреси срещу торбички под очите. Рецептата е: 2 пакетчета чай се сваряват, изваждат се от водата, охлаждат се в хладилника и се поставят под очите за 15 минути. Зеленият чай съдържа танин, който има стягащо действие и премахва торбичките под очите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *