Как да приспите шума в ушите?

Шума в ушите. Освен да елиминира вероятността от такива сериозни причини като страничен ефект на медикамент или мозъчен тумор, конвенционалната медицина не може да предложи почти нищо срещу заболяването тинитус или бученето в ушите.

Тоест нищо не може да укроти шума в ушите – звънтене (или свирене, пукане, жужене или бучене) в ушите, който може да бъде тих или силен, от време на време или постоянен, леко дразнещ или толкова влудяващ, че някои хора избират самоубийството като единствения изход за бягство от него. Конвенционалният лекар обикновено казва: „Не мога да направя нищо“ и оставя пациента силно неудовлетворен и нещастен. Но д-р Сийдмън предлага алтернативни лечебни средства за намаляване на шума. Тук описаните суплементи могат да се приемат продължително, но ги спрете, ако бученето премине.

 

В ВИТАМИНИ: набавете си най-необходимото

Бученето може да се дължи на липса на витамини, а тяхното набавяне може да смекчи оплакванията, казва д-р Сийдмън и препоръчва мощен В-комплекс, който набавя 50 мг от повечето витамини от В-групата.

Освен мултивитамините д-р Сийдмън препоръчва прием на ударни дози от трите най- важни В витамина: тиамин, ниацин и В 2.

При някои пациенти тиаминът намалява шума в ушите, разкрива д-р Сийдмън. Този нутриент стабилизира нервната система, особено нервите на вътрешното ухо. Вземайте от 100 до 500 мг на ден, но само със знанието и под наблюдението на вашия личен лекар.

Ниацинът подобрява оросяването на вътрешното ухо (кохлеа). Много от пациентите, взимащи ниацин, постигат значително подобрение. Д-р Сийдмън препоръчва 2 пъти на ден по 50 мг. Ако не настъпи подобрение след 2 седмици, дозата се увеличава с 50 мг на всеки 2 седмици, докато се стигне до доза от 500 мг 2 пъти на ден.

Липсата на витамин В12, едно разпространено състояние при 5 до 10% от хората над 65- годипша възраст, е друга обичайна причина за шума в ушите на тази възраст.

Имам пациенти, които намаляват значително бученето, когато започнат да приемат суплементално витамин В12. Вземайте 1000 мкг на ден през първите 6 месеца, после намалете дозата до 100 мкг на ден.

 

ЦИНК: изкоренява тинитуса в зародиш

Бученето в ушите може да се дължи на недостиг на минерала цинк. Комбинираният прием на цинк и ниацин може да спре бученето, особено ако симптомите са се появиш наскоро. В такъв случай е възможно бученето да престане въобще. Но ако проблемът е отдавна, силата на шума в ушите ще намалее. Комбинирайте ниацина с 25 мг цинк-глуконат 2 пъти на лея.

 

МАГНЕЗИЙ: облекчава оплакванията

Пациентите се влияят добре, когато започнат да приемат суплементално магнезий, споделя д-р Сийдмън, като препоръчва 400 мг на ден.

 

Екстракт от гинко билоба

Богат на биологично активни вещества (флавоноиди), които допринасят за подобряване циркулацията на кръвта. Оказва помощ при затруднено ходене и отичане на краката, увеличава притока на кислород до мозъчните клетки и способства за подобряване на паметта и намалява шума в ушите.

шума в ушите

Съставката Винитрокс, в комбинация със екстрактът  от гинко билоба, гроздове семе, селен и магнезий, във ВИНОГИН МАКС (VINOGIN MAX) е разработена специално от френските лаборатории BioSerae, за да удължи съдоразширяващия ефект и да подобри още повече доставката на кислород в клетките. Ето защо, ефектът от действието му идва до 1 час след приема на ВИНОГИН МАКС.

 

Само сега на изключително изгодна цена получавате опаковка ВИНОГИН МАКС, която стига за цял месец и решава проблемите, които се появяват с годините и крият сериозен риск за здравето, като получавате:

  • спиране на глабоволието и шума в ушите;
  • топли ръце и крака;
  • прилив на енергия;
  • по-силна памет и концентрация;
  • подобряване функциите на сърдечно-съдовата система.

 

Спрете бученето в ушите с уокмен и гинко билоба

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *