Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С какво да се предпазват сърдечноболните от нежелана бременност?

Имам вроден сърдечен порок. Мога ли да използ­вам спирала?

Симона Пенчева – Русе

Ако при вас има пови­шен риск от заболяване на сърдечните клапи (ендокардит), тогава слагането на вътрематочна спирала не е добра идея.

Щом сте в подобна рис­кова група, вероятно ви препоръчват да вземате, антибиотици дори при лечение на зъбите. Вътрематочната спирала ви­наги крие известна опас­ност от инфекции както по време на поставянето й, така и в по-дългосрочен план. Ето защо опас­ността възпалителният процес да се разпростре и към сърцето не бива да се пренебрегва.

Ако по различни други причини никой от оста­налите контрацептивни методи не ви устройва, поставянето на спирала­та трябва да се направи от специалист в стерил­на обстановка и при силна антибиотична защита. След това трябва да сте особено внимателни със сексуалните си контак­ти, за да се предпазите от евентуални инфекции.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *