Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои жени подлежат на имунизация за рак на шийката на матката?

Ваксината е актуална и ефи­касна за жени на всякаква възраст. Но е най-полезна, ако се постави преди „заселването“ на вируса в организма.

Затова специалисти­те съветват младите жени и момичета да се ваксинират, преди още да са започнали полов живот, ако искат да си гарантират добро здраве след това. Но това не озна­чава тези, които вече са омъжени и са родили деца, да се откажат от ваксината. В България се пред­лага четиривалентна ваксина, коя­то е ефикасна за голям възрастов диапазон сред нежния пол – от 9 до 45 години. Освен това, независимо от ваксинацията, жените на сред­на възраст задължително трябва да се подлагат и на Пап-тест. Откритото в начален стадий заболяване се поддава по-лесно на лечение. Спори се и по това, дали ваксината е полезна, ако жената вече е заразена с папиломен вирус. Да, ваксината е полезна и когато жената вече има такава инфекция, защото започва да атакува опас­ните вируси, които са различни видове.

Около 30 вида вече известни ин­фекции увреждат женските репро­дуктивни органи. Половината от тях могат да предизвикат само доброкачествени образувания, но пък другата половина могат да провокират сериозни онкологични огнища. Най-агресивните от тях са т.нар. тип 16 и тип 18. Именно с тях са свързани повечето случаи на ракови болести. А ваксината би предотвратила всичко това.

Относно продължителността на действието на ваксината засе­га все още няма окончателен от­говор. Смята се, че на този етап продължителността на действие на препарата е около 9 години. Но учените разполагат с данни, че тя може да остане действаща и до края на живота.

 

Опасна ли е ваксината против папиломния вирус?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *