Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасна ли е ваксината против папиломния вирус?

  • С помощта на ваксината против папиломния вирус, имунната система изработва необходимите антитела

От доста време се водят спорове за това дали е добре в организма да се вкарва жив вирус против рака на маточна­та шийка.

Медиците са кате­горични, че в организма попада директно не жи­вият вирус, а т.нар. вирусоподобни частици. Те са изкуствено създадени с помощта на специални технологии а действи­телно изглеждат като вирус, но само съдържат вирусен „пълнеж“. Попадайки в органи­зма, те изпълняват ро­лята на т.нар. примамка за имунната система. Тя ги приема за същинския човешки папиломен вирус и започва да изработва необходимите антитела! При попадане на истин­ския вирус в организма, имунната система вече го разпознава, атакува и унищожава.

 

Ваксината против рак на маточната шийка осигурява изработването на изкуствен имунитет против човешкия папиломен вирус. А това е инфекцията, която е основна причина за възникването на това заболяване при жените. Ваксината всъщност предпазва от инфекцията, а и рискът от негативни последствия се свежда до минимум. За възникването на това заболяване допринасят и такива факто­ри като ранното начало на интимния живот, безразборните полови връзки и пушенето.

 

Кои жени подлежат на имунизация  за рак на шийката на матката?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *